Miért a WooCommerce?

A WooCommerce egy nyílt forráskódú, teljesen testreszabható e-kereskedelmi platform, amelyet szerte a világon használnak vállalkozások. Túllép a hagyományos e-kereskedelmi megoldásokon, így határt csak a képzeletünk szabhat.

 • Alapja a bizalom: A WooCommerce a WordPress-re épül, amely a teljes web 26%-án fut. Mivel a technológiát a biztonsági iparág piacvezetője, a Sucuri rendszeresen ellenőrzi, a biztonság garantált.
 • Lényege a tartalom: Mivel a világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerére épül, a WooCommerce zökkenőmentesen integrálja a kereskedelmet a tartalommal. Minden, amire csak szükségünk van, egyetlen helyen megtalálható.
 • Moduláris rendszer: A WooCommerce karcsú, és csak a kívánt funkciókkal kell kiegészíteni. Támogatja kedvenc WordPress-bővítményeinket, így megtarthatjuk a meglévő, kedvelt funkciókat.
 • Minden eladható: A fizikai termékektől és a digitális letöltésektől kezdve az előfizetéseken át egészen a tartalomig vagy akár az előjegyzésekig, bármit eladhatunk a WooCommerce-szel.
 • Nincsenek határok: A WooCommerce teljesen nyílt forráskódú szoftver, azaz tetszőlegesen módosíthatjuk és testre szabhatjuk. Mivel teljes mértékben miénk az irányítás, korlátlanul vehetünk fel termékeket és felhasználókat, és korlátlanul fogadhatunk megrendeléseket is.
 • Nemzetközi közösség: A WooCommerce-t használó áruházak és fejlesztők a világ minden pontján megtalálhatók – Norvégiától Dél-Afrikáig és Kanadától Japánig.

Fejlesztőknek készült

A több mint 350 nemzetközi résztvevővel készült WooCommerce teljesíti a fejlesztői elvárásokat.

 • A WordPressre épül: A WordPress alapelvei a WooCommerce-re is érvényesek, így egyszerű az ilyen platformon történő fejlesztés. Továbbra is használhatók a már kedvelt bővítmények, és akár a WP-CLI használatával is kezelhetjük áruházunkat.
 • Nyitott fejlesztés: A WooCommerce teljesen nyílt forráskódú megoldás. Egy olyan szoftver fejlesztéséhez járulhatunk hozzá, amely legalább 2 millió aktív webáruházat üzemeltet. Továbbá más fejlesztőkkel működhetünk együtt az e-kereskedelem jövőjének formálásában.
 • Több mint 400 hivatalos bővítmény: A fizetéstől és a kiszállítástól kezdve a marketingig és a pénzügyekig bővítmények széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket hozzánk hasonló fejlesztők készítenek.
 • Jól ismert eszközök: A WooCommerce számtalan egyszerű művelettel, szűrővel, egyéni AJAX-végponttal és webhookkal szabható testre.
 • REST API: Mivel a WooCommerce beépítve támogatja a REST API-t, a termékektől kezdve a megrendelésekig bármit kezelhetünk.
 • Dokumentáció: Minden egyes beavatkozási pont, szűrő, API-végpont, főverzió és bővítmény alaposan dokumentált, így rendelkezésre állnak a kívánt módosítások elvégzéséhez szükséges információk.

Gyönyörű webáruházak, amelyekben a vásárlók megtalálhatják a keresett információt

A sikeres értékesítés már azelőtt megkezdődik, hogy a vevő a Vásárlás gombra kattintana. A márkánkhoz illeszkedő egyedi webáruházat hozhatunk létre, és különleges élményt nyújthatunk a felhasználóknak a termékek, a tartalom és a webhely böngészésekor.

 • Számtalan sablon: A számunkra megfelelő sablont választhatjuk ki. A WooCommerce-t a már jól ismert és kedvelt sablonok zökkenőmentes támogatására tervezték, beleértve az évente kiadott, alapértelmezett WordPress-sablonokat, valamint sok más népszerű sablont a weben.
 • Korlátlanul testreszabható: Mivel a webhely bármely részét módosíthatjuk – legyen szó akár a kezdőlap elrendezéséről vagy a Vásárlás gombról –, kitűnhetünk a tömegből.
 • Beépített blogolás: Nagyszerű tartalmakat tehetünk közzé, és erős márkát építhetünk. A WooCommerce-szel a világ legnépszerűbb tartalomszolgáltató platformjába integrálhatjuk az e-kereskedelmet.
 • Termékek, megrendelés és egyéb funkciók beágyazása bármely oldalra: A rövid kódok használatával termékeket vehetünk fel blogbejegyzésekbe, valamint egyenesen a megrendeléshez vezető oldalakat hozhatunk létre.
 • Egyszerűbb termékkeresés kategóriákkal, címkékkel és attribútumokkal: A termékleírást címkékkel kiegészítve segíthetünk vevőinknek a kívánt információ megtalálásában. Attribútumokat használhatunk (például méret), így a vevők a számukra legjobb terméket találhatják meg.
 • Termékértékelések és vélemények: A vevők visszajelzései közvetlenül a termékoldalon láthatók, beleértve az „Ellenőrzött tulajdonos” feliratot is.
 • Testreszabás földrajzi hely alapján: A számunkra megfelelő pénznemet, nyelvet és mértékegységet (például hüvelyk, centiméter vagy egyéb) állíthatjuk be.
 • Termékek rendezése és szűrése: Mivel a vevők népszerűség, újdonság, értékelés, ár és attribútum alapján rendezhetik a tételeket, könnyedén találhatják meg a megfelelő terméket.
 • Képek és képtárak korlátlan számban: Tetszőleges számú képpel mutathatjuk be termékeinket. Egy kiemelt kép megadásával pedig a legjobb képet jeleníthetjük meg a webhelyünk különböző részein.
 • Termékek korlátlan számban: Annyi terméket vehetünk fel, amennyit el akarunk adni – határt csak a raktárkészlet szabhat.

Bármilyen termék eladása bármikor

Az eladás a cél, és az online áruházban dől el, hogy a vevők lemondanak-e álmaikról, vagy győztesként szakítják-e át a célszalagot. A WooCommerce-szel a termékeink mindig kényelmesen vásárolhatók meg.

  Fizikai, digitális vagy mindkettő: Értékesíthetünk vevőinknek kiszállítható fizikai termékeket, letölthető digitális termékeket vagy ezek bármilyen kombinációját.

  Partnertermékek: Más webhelyeken kapható termékeket jeleníthetünk meg áruházunkban, amelyeket a vevők az adott partneri hivatkozásra kattintva vásárolhatnak meg.

  Termékváltozatok korlátlan számban: Tetszőleges számú termékvariációt kínálhatunk (például szín, méret, szövet), valamint különböző árakat, készletet és képeket adhatunk meg az egyes variációkhoz.

  Termékek importálása és exportálása: CSV-fájlok használatával termékadatokat vehetünk fel és frissíthetünk, például név, rövid leírás, normál és akciós ár, stb.

  Fizetési tranzakciók beépített feldolgozása vezető szolgáltatókkal: A Stripe és a PayPal rendszerén keresztül fogadhatunk fizetéseket. Továbbá elfogadhatunk hitelkártyát, közvetlen banki átutalást, csekket vagy utánvétes fizetést is.

  Szállítási lehetőségek: A vevők választhatnak személyes átvételt, valamint helyi kézbesítést vagy szállítást. A szállítási lehetőségek a vevők tartózkodási helye alapján korlátozhatók.

  Szállítási díjak: Átalányt vagy konkrét díjat határozhatunk meg egyes termékhez, például felárat nehéz áruk kiszállításakor. Megrendeléskor a rendszer kiszámítja és a megfelelő díjat jeleníti meg a vevőknek.

  Ingyenes kiszállítás: Ingyenes kiszállítást kínálhatunk bizonyos termékek vagy helyek esetén – a döntés a miénk.

  Földrajzi helyek támogatása: Mivel a rendszer automatikusan felismeri a vevő címét, a szállítási díj és az áfa kiszámítása egyszerűbb.

  Áfa beállítása: Az áfa a vevő szállítási címe, számlázási címe vagy az áruház alapcíme szerint jeleníthető meg. A főbb országok és államok áfakulcsait a rendszer automatikusan kiszámítja.

Megrendelések és vevők kezelése

Időben adhatjuk fel a megrendelt termékeket, és rendszeresen tájékoztathatjuk vevőinket a későbbi vásárlás ösztönzése, valamint az ügyfél-elégedettség növelése céljából. Ez a folyamat a WooCommerce számos funkciójával egyszerűsíthető.

 • Vevőfiókok és megrendelés vendégként: Engedélyezhetjük vagy letilthatjuk a vevők regisztrációját, valamint a felhasználónevek és a jelszavak automatikus létrehozását. Bejelentkezési emlékeztetőt jeleníthetünk meg a visszatérő vevőknek. Engedélyezhetjük a vendégalapú megrendelést olyan vevőknek, akik nem kívánnak regisztrálni.
 • Visszatérítés egy kattintásra: Közvetlenül a WooCommerce irányítópultján kezelhető, gördülékeny visszatérítést biztosíthatunk vevőinknek.
 • Készletkezelés: Nyomon követhetjük a készletszinteket, beállíthatjuk a készletvárakoztatást a megrendelések törlésekor, értesítőket kérhetünk az alacsony készletű vagy kifogyott termékekről, elrejthetjük a raktáron nem lévő tételeket, és így tovább.
 • Megrendelések kezelése: Felvehetünk vevői megjegyzéseket, manuálisan módosíthatjuk a készletet, megjelölhetjük a kiszállított tételeket, valamint felügyelhetjük a teljesítési folyamatot.
 • E-mail-sablonok: Értesítőket küldhetünk vevőinknek a kritikus időpontokban, például a megrendelés után vagy a megrendelés teljesítésekor.
 • Áruházkezelők felvétele: Hozzáférést adhatunk csapatunknak a megrendelések kezeléséhez és a jelentések megtekintéséhez – anélkül, hogy adminisztrátorrá kellene kineveznünk őket.

Az áruház optimalizálása a még több eladásra

A WooCommerce beépített funkciói segítenek a célközönségnek a megfelelő ajánlat megtalálásában.

 • Keresőoptimalizálás: A WooCommerce a WordPressen fut, amely a keresőoptimalizálási eljárások szempontjából az egyik legjobb platform.
 • Kuponok: Fix összegen, százalékos kedvezményen vagy különleges ajánlaton – például ingyenes kiszállításon – alapuló kuponokat kínálhatunk vevőinknek. A kuponok a teljes bevásárlókocsi tartalmára vagy csak bizonyos termékekre vonatkozhatnak.
 • Kapcsolódó termékek: A kapcsolódó termékek megjelenítésével segíthetünk vevőinknek a kiegészítő termékek megtalálásában, vagy ösztönözhetjük őket arra, hogy még többet vásároljanak.
 • A fontos termékek kiemelése az egész áruházban: A widgetekkel az áruház bármely oldalán megjeleníthetők a legnépszerűbb termékek, az adott kategóriához vagy címkéhez tartozó termékek, az akciós termékek, a kiemelt termékek vagy a korábban megtekintett termékek.
 • Jelentéskészítés: Megjeleníthetjük az adott időszakhoz tartozó értékesítéseket, visszatérítéseket és kuponokat. Továbbá megtekinthetjük a legnépszerűbb termékeket és kategóriákat.
 • Irányítópult: Értékesítési, megrendelési és rövid állapotösszegzési információkat vehetünk fel a WordPress-irányítópultra, így könnyedén ellenőrizhetjük webáruházunk teljesítményét.

Támogatás a vízió megvalósításában

A WooCommerce egy olyan világméretű közösség, amely azért jött létre, hogy segítse az online áruházak létrehozását.

 • Dokumentáció: A WooCommerce útmutatókat tartalmazó dokumentációjának, a barátságos oktatóvideóknak és a WooCommerce.com-on kapható bővítményeknek köszönhetően valóra válthatjuk álmainkat.
 • WordPress.org-fórumok: Válaszokat kereshetünk a WordPress.org nyilvános fórumaiban.
 • Testreszabás: Az alábbi erőforrások használatával lehetőség van kisebb kiigazításokra és teljes körű újratervezésre egyaránt.

Gyakran ismételt kérdések

További kérdések vannak? Íme a válaszok a gyakori kérdésekre.

 • Mi a helyzet a tárolással? A WooCommerce semmilyen fájlt vagy adatot nem tárol. A fájlok vagy adatok tárolásáról a tárhelyszolgáltató gondoskodik.
 • Van lehetőség személyes szakértői konfigurációra? Nem, de átfogó dokumentációt biztosítunk.
 • A WooCommerce rendelkezik elhagyott bevásárlókocsik visszaállítására szolgáló funkcióval? Nem, ez jelenleg nem tartozik az alapfunkciók közé. 
 • A WooCommerce mindenre kínál alkalmazást? Igen, legalább 400 bővítmény érhető el a WooCommerce-hez.
 • A WooCommerce banki szintű biztonságot garantál? A WooCommerce kódja auditált és biztonságos. Azonban az áruház banki szintű biztonsága a tárhelyszolgáltatótól függ.
 • A WooCommerce mobilra optimalizált vagy mobilbarát? A WooCommerce mobilbarát. A mobilra optimalizálás a választott sablontól függ – érdemes vetni egy pillantást a Storefront sablonra.
 • A WooCommerce használatának van tranzakciós díja? Nem, nincs jutaléklevonás semmilyen értékesítésből.
 • Használható saját tartománynév? A saját szolgáltatónknál választhatjuk ki az adott tartománynevet. Mivel a WooCommerce helyi megoldás, sem a sávszélesség, sem a rendelkezésre állás nem korlátozott – teljes mértékben miénk az irányítás az online jelenlétünk tekintetében.
Megosztás