2.3 Kiadási és frissítési gyakoriság

A WooCommerce és a WordPress rendszeresen ad ki frissítéseket, beleértve több nagy frissítést évente. Ezek a frissítések néha hibát okozhatnak egyes sablonokban, ha azokat nem tesztelik átfogóan a legújabb bétaverziókkal. Mindig érdemes átnézni a sablonok módosítási naplóját, hogy a fejlesztő rendszeresen frissíti-e az adott sablont. Telepítés előtt mindig kérdezzünk rá arra, hogy az adott sablon kompatibilis-e a WordPress és a WooCommerce aktuális verziójával.

Annak ellenőrzéséhez, hogy egy „WooCommerce-kompatibilis” sablon valóban kompatibilis-e a WooCommerce legújabb verziójával, végezzük el az alábbi gyorstesztet. Nyissuk meg a demót, majd nézzünk bele a forráskódba. A forráskódban láthatunk egy generator META címkét, amely a WooCommerce aktív verzióját mutatja. Nagyjából így néz ki:

Ellenőrizzük, hogy a demó a WooCommerce jelenlegi verzióját futtatja-e. Ha többverziós eltérést találunk, kérdezzünk rá ennek okára, illetve ha a verzió nagyon elavult, legyünk óvatosak!

Talán ez az egyik legfontosabb rész a WooCommerce üzemeltetésében, a megfelelő sablon kiválasztása! Ha olyan sablont választunk, amit nem frissítenek rendszeresen, akkor folyamatosan problémáink lehetnek az üzemeltetéssel. Nem tudunk frissíteni, ami biztonsági kockázatokat is jelenthet. 

Megosztás